AKSARAY / MERKEZ - Aksaray Merkez Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

May

Okulumuzda "Mesleki Yarışmalar" kapsamında Nisan ve Mayıs ayları içerisinde İlmihal, Meal ve Hadis yarışmaları düzenlenmiştir. Yarışmalar sonucunda İlk beşte dereceye giren öğrencilere İstiklal Marşı töreninden önce ödülleri verilmiştir. Öğrencilerimizi göstermiş oldukları gayret ve başarılarından dolayı kutlar, başarılarının artarak devam etmesini dileriz.

May

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün silah arkadaşları ile Kurtuluş Mücadelesini başlatmak için Samsun'a ayak basmasının 104. Yılı coşkuyla kutlandı.

Okulumuz öğrencilerinden Hafize Nur ŞANLI,

Fatma Nur İN,

Sena Nur KÖKSAL ve

Medine İNEL

19 mayıs gençlik kupası atletizm Aksaray birinciliği kazanmış olup, başarılı olan öğrencilerimize kupaları ve madalyaları İstiklal Marşı töreninde takdim edilmiştir. Öğrencilerimizi gayretlerinden dolayı tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

May

"Hayırda Yarışalım" etkinliği çerçevesinde Nisan ayında bütün sınıfların katılımıyla kumbaralar dağıtılmış olup öğrenciler arasında yardımlaşma bilincinin kuvvetlenmesi, iyiliğin yaygınlaştırılması, hayır işlerinin öneminin kavranması sağlanmıştır. Bu sayede yardıma ihtiyacı olan akranlarına destek olmuşlardır.

May

Okulumuz Aksaray Merkez Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi meslek dersleri zümresi tarafından ögrencilerimizin yorum ve muhakeme gücünü arttırması amacıyla meslek derslerinde MEB din öğretimi genel müdürlüğü tarafından hazırlanan meslek dersleri kazanım değerlendirme sinavi 25 Nisan Sali günü gerçekleştirildi.

May

Din öğretimi genel müdürlüğünün düzenlemiş olduğu 40 kavram 40 hadis, 40 ayet, 40 şair etkinliği kapsamında okulumuzda 40 hadisle ilgili Rahmet İzleri adlı hadis kitabından öğrencilere yönelik 27 Nisan 2023 tarihinde bir yarışma yapılması planlanmış, böylece öğrencilerimizin tatlı bir rekabet ortamında peygamber efendimizi (S.A.V.) en iyi şekilde öğretilmesi ve öğrencilerimizin öğrendiklerini hayata geçirmesi için çalışmalar yapılıp  teşvik edilmiştir. Yarışma sonunda öğrencilere çeşitli ödüller verilecektir. Yarışma zamanına kadar öğrencilerimize söz edilen kitaptan okuma, anlama ve günlük yaşamlarına aktarma gibi kazanımlar hedeflenmiştir. Yine 40 ayet etkinliği olarak okulda pano çalışması yapılmış olup öğrencilerimize ayetlerden hayatlarında dersler çıkarması ve belirtilen emir ve yasakları hayatlarına uygulanılması, ahlaki ve manevi yönden kazanımlar elde etmesi hedeflenmiştir.

May

Hz. Muhammed (S.a.v) Eğitim anlayışı ve Metotları ile ilgili okulumuz toplantı salonunda meslek öğretmenlerimiz tarafından slayt gösterisi yapılarak öğretmenlerimiz bilgilendirilmiştir. Konu ile ilgili öğretmenlerimizin düşünce ve görüşleri alınmış, gerekli açıklamalarda bulunulmuştur. Aynı slayt, öğretmenlerin bulunduğu sosyal mesajlaşma programından paylaşılmıştır. Yine okulumuzda öğrencilerimize de yönelik konu ile iligli okul panosu çalışması yapılmış ve öğrencilerimiz aydınlatılmıştır.

May

Aksaray Merkez Kız Anadolu İmamhatip Lisesi Koordinatörlüğünde gerçekleştirilen Kur’an-ı Kerimi güzel okuma ve hafızlık(Genç Nida) yarışması okulumuzda gerçekleştirilmiştir. Dereceye giren öğrencilerimize plaket, başarı belgesi ve para ödülleri verilmiştir. Jüri üyelerimizede katkılarından dolayı teşekkür belgeleri takdim edilmiştir.

Mrt

Rehber öğretmenimiz İbrahim ÖRGE tarafından 12. sınıf öğrencilerimize yönelik ergenlik sorunları ile ilgili seminer verilmiştir.  Öğrencilerimizin sorunları dinlenmiş  ve rehberlik yapılmıştır.

Mrt

Okulumuz Bilişim ve Teknoloji sınıfında 12. sınıf öğrencilerimizle birlikte Eba kazanım testleri ve http://yardımcıkaynaklar.meb.gov.tr/ , https://ods.eba.gov.tr/ siteleri ziyaret edilerek öğrencilerin aktif kullanımı teşvik edilmiş ve öğrencilerimizin yüksek öğrenime yönelik girecekleri üniversite sınavlarına katkı sağlamak amacıyla çalışmalar yapması sağlanmıştır.

Mrt

Öğrencilerimizi girecekleri Yüksek Öğretim Kurumu sınavlarına motive etmek amacıyla bilgilendirme ve bilinçlendirme semineri yapılmıştır.

Mrt

Okulumuz tarafından hazırlanan "Genç Sesler" Musiki etkinliği kapsamında öğrencilerin kişisel yeteneklerini ortaya çıkarmak ve musiki alanında faaliyetler gerçekleştirmek için okul musiki korosu oluşturulmuştur. Korumuz okulumuzdaki belirli gün ve haftalarda etkinlik yapmak üzere çalışmalarını sürdürmektedir.

May

Öğrencilerimizin katılımıyla okulumuz  duvarlarının bir bölümü tarihi, mimari ve kültürel mekanlarımızdan da esinlenilerek boyandı. Yapılan faaliyette güzel vakit geçirilirken aynı zamanda tarihi mekanları ve kişileri daha bilinçli kavrama imkanı bulan öğrencilerimiz, atalarımızın çağlar boyu sürdürdüğü gündelik yaşamın önemli parçası olan mekânları ve ibadet merkezlerini de resmetmişlerdir. Kapadokya'nın önemli bir parçası olan tarih dolu şehrimizin İslam kültürü ile yoğrulup manevi  hava katan mekanlarının ve ülkemizin önemli manevi şahsiyetlerinin bir kısmının resmi ile okulumuz duvarlarının güzel bir görünüme sahip olması sağlanmıştır.