T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AKSARAY / MERKEZ - Aksaray Merkez Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Tarihçe

AKSARAY/MERKEZ

MERKEZ KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

TARİHÇE

 
 

Yıl 1974… Bir grup hayırseverin, çaba ve gayretleri ile kurulan okul yaptırma derneğinin; o yıllarda ilçe konumunda olan Aksaray'a İmam Hatip Okulu kazandırma çalışmaları meyvelerini vermiş ve Aksaray İmam Hatip Lisesi 1974-1975 eğitim ve öğretim yılında 250 öğrenci ile hizmete açılmıştır. 1985 yılında Okul Koruma Derneği tarafından İmam Hatip Lisesi kalmak kaydıyla Milli Eğitim Bakanlığına devredilmiştir.

Resim 1: Okulumuzun İlk Logosu

 
 

Resim 2: Okulumuzun Yayınlanmış İlk Tarihçesi

 
 

 Resim 3: 1974 Yılında Eğitime ve Öğretime Açılan Aksaray İmam Hatip Lisesi Resim 4: 2011 Yılında Aksaray İmam Hatip Lisesi 

 
 

İlerleyen yıllarda bünyesinde ortaokulu da barındıran Aksaray İmam Hatip Lisesine ilgi giderek artmış ve binlerce gencin yetişmesine vesile olmuştur. 1996 yılında bünyesine kattığı devlet parasız yatılı pansiyonu ile özellikle kırsalda yaşayan öğrencilere de daha iyi bir eğitim alabilme fırsatını sunmuştur. Artan öğrenci nüfusu ile yeni dersliklere ihtiyaç duyan imam hatip lisesine 2011 yılında DPY pansiyonu olarak kullanabileceği bir bina tahsis edilmiş, okul bahçesi içerisinde yer alan DPY binası ise derslik olarak kullanılmaya başlanmıştır.

 
 

Resim 5: Yılında Hizmete Açılan DPY Pansiyonu Resim 6: 2011 Yılında Hizmete Açılan DPY Pansiyonu

 
 

Zaman içerisinde tabelası değişerek farklı zaman aralıklarında Anadolu unvanını da alan okul, 2011-2012 eğitim ve öğretim yılından itibaren tabelasını Aksaray Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak değiştirmiştir.

 
 

2012-2013 Eğitim ve öğretim yılında yürürlüğe giren 4+4+4 eğitim sistemi ile okula olan talep çok fazla artmış ve derslik sayısı yetersiz kalmıştır. 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında ise farklı bir bina daha tahsis edilerek derslik sayısı arttırılmıştır. Öğrenci sayısı artan ve farklı adreslerde ve eğitim faaliyetlerine devam eden Aksaray Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi bir sonraki yıl bağımsız iki farklı okul olarak bölünmüştür.

2014-2015 Eğitim ve öğretim yılında bağımsız iki okul haline gelen eğitim kurumumuz iki farklı kurum olarak birbirinden ayrılmıştır. Okulumuza tahsis edilen ek bina Kanuni Anadolu İmam Hatip Lisesi adıyla sadece erkek öğrencilerin öğrenim göreceği bir okul haline gelmiştir.

Coğlaki mahallesinde yer alan bina ise Aksaray Merkez Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi adıyla sadece kız öğrencilerin öğrenim göreceği bir okul haline gelmiştir. Aynı dönemde okulumuza yeni bir adreste modern bir okul binası ve kız öğrencilere yönelik bir DPY pansiyonu yapma çalışmaları başlamıştır.

Resim 7: 2014-2016 yılları arasında Kanuni İmam Hatip Lisesi olarak hizmet veren Ek Bina

 
 

2016-2017 Eğitim ve öğretim yılında ise yeni binamız ve pansiyonumuz hizmete açılmıştır. Coğlaki mahallesinde kullanmakta olduğumuz ve Aksaray İmam Hatip Lisesi olarak bilinen en eski adresimiz ise Kanuni Anadolu İmam Hatip Lisesine tahsis edilmiştir.

Aksaray Merkez Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, istiklal mahallesinde yer alan yerleşkesinde 32 derslikli bir okul binası, 200 yatak kapasiteli bir kız öğrenci yurdu binası ve konferans salonu binası ile hizmetine daha kaliteli bir şekilde devam etmektedir. 2017 yılında yine aynı eğitim yerleşkemiz içerisine kapalı bir spor salonu yapılması planlanmaktadır.

Modern eğitim anlayışı gereği 32 derslik dışında okulumuz; 2 fen Laboratuarı, bilgisayar, müzik dersliği, kütüphane, öğretmenler odası, rehberlik servisi, mescid, idare odaları ve çok amaçlı odalardan oluşmaktadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 30.03.2017 - Güncelleme: 20.11.2019 22:07 - Görüntülenme: 3596
  Beğen | 6  kişi beğendi